Пуснато на: Пет Юни 25, 2004 3:18 pm Заглавие: Всичко относно: Как да направим филм от DivX в DVD формат?
Мисля че тази тема ще е доста актуална понеже с течение на времето все повече и повече ще навлиза този формат (DVD), а да се купуват оригинални DVD-та е доста безсмислено като може от филм с качество на DVDRip i аудио AC3 5.1 долби дижитал да стане перфекно за гледане DVD.
Ислам да помоля всички тези които знаят нещо по долуизброените въпроси да напишат нещо с което да помогнат за направата на цялостното DVD, и ето какво мисля че е необходимо за да стане ДВД-то:
1.Как да конвъртираме ави файла в двд? (по този въпрос има доста информация из форумите, но няка всичко да е в една тема за да е по-удобно за всеки )
2.Как да извлечем и запазим качеството на аудиото? ( и по този въпрос има доста инфо).
3.Как да обработим субтитрите в подходящ формат за ДВД? (и този въпрос е дискотиран доста).
4.Как да съединим даден филм който е на 2,3,4 части?
5.Как да съединим субтитрите който са на 2,3,4 части така че да не се разминават с филма?
6.Как да съберем получените отделни файлове за видиото (m2v); аудиото (AC3,mp2,mpa); субтитрите (sup) в файлове ifo съответно и vob, които са за необходими за ДВД-то?
7.Има филми които са над 120мин, а ни е известно че ДВД диска събира до 120мин. видео.Въпроса е как да разделим такав филм за да се запише на две ДВД-та?
8.След като сме готови със всичко идва момента да го запишем на ДВД.Как става това и кой е най-подходящия софтуер с който да стане най-лесно?
Допълнителни няколко випроса:
1.Намерили сме си оригинално двд може и пиратско , как да го презапишем на друго ДВД (ако имаме DVD-Rom и ако нямаме,чрез сваляне на HDD-то)?
2.Свалили сме си готов филм на ДВД от интернет, но в него намя бг субтитри.Как да му добавим субтитри?
3.Този въпрос е за тези които искат да стане двд-то по гъзарско .Как можем да си направим меню към двд-то?
3.Нека да дискутираме кои дискове са най-добри като качество и като цена, но да не забравяме че също да вървят на масовите двд плейъри?
Mисля че ако развием тази тема по всички випроси така както са по подредба ще се получи едно много добро ръководство по тази тема, което ни е достатъчно за да станем професионалисти в правенето на пиратски ДВД-та .
А също така държа да отбележа че от 3-4 дни се ровя из разни форуми дори и във форума на аренабг, където има цял раздял относно филмите на ДВД и ненамерих всичко това което е необходимо, така че съвсем спокойно някои от модераторите могат да си направят темата за важна .
Дано да се намерят добри хора които да ни научат и наз по-незнаещите на такива благинки
На мен идеята ми беше друга но както и да е.
Значи добре си почнал да посочваш необходимия софтуер, но идеята ми е да се получи нещо като пълно ръководство, а за тази цел ще е необходимо да се обеснява как точно става всичко, та дори някой ако си е играл да експериментира нека да каже.Примерно за дадена програма в еди-кое си меню като вклучиш или направиш така се отразява еди на кво си и т.н.
@gamberro
Ако знаеш точно как стават нещата с тези програми които си ги дал ще те помоля ако имаш време да напишеш и как става и по-специано мен ме интересува за субтитрите понеже аз съм пробвал със субтитле уоркшоп но се получава разминаване на втората част от субтитрите.
10x за дадените програмки. _________________
Ми нали аз ти казвам какъв ми е проблема:
Немогат да се съединят с субтитле ъоркшоп субтитрите получава се разминаване при втората част от тях. _________________
най-доволен съм от него а съм ги пробвал повечето възможни ... с горе описания начин се вграждат суб по време на процеса и е доста удобен ... веднъж настроиваш и после само ползваш :о)
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2, 3, 4Следваща
Страница 1 от 4
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети