Регистриран на: 19 Мар 2005 Мнения: 5166 Местожителство: Over the hills and far away...
Пуснато на: Пет Мар 28, 2008 1:04 am Заглавие: Биографични филми
Чудно как не съм се сетила да пусна тема за един от най любимите ми жанрове. Обожавам биографични филми, особено на разни велики личности, обичам да гледам как е протекъл животът им, какви решения са взели, начинът им на мислене, въобще видя ли такъв филм веднага го тегля. За съжаление не се намират лесно тъй като не всеки сайт брои сред жанровете си и биографичния. В IMDb ми е най-лесно да разглеждам и въпреки това пак е трудно да срещнеш хубав филм.
Един от любимите ми e "The Mystery of Natalie Wood", който както се разбира от заглавието е филм за актрисата Натали Ууд, която след Одри Хепбърн ми е една от любимите old, but gold актриси, както се вика. Много мога да говоря, както знаете големи ШарШаФи изписвам за филми, но ще се сдържа този път.
Та, харесвате ли такива филми и кои са ви любими.
Изгарям от желание просто да обменя с някой информация относно този жанр, искам да гледам биографичен филм скоро време. _________________
"И искам щедро, волно да отдавам, това що в мен гори, трепти и пее. Че мойта младост, огнено пламтяща, и моята душа на чучулига, и моето сърце животрептящо - като вихрушка над света ме вдигат."
П.П.П. Са се сетих и за Bonanno: A Godfather's Story - много готин филм за Джо Бонано и романтичните години на мафията.
Пък покрай него и за Gotti
Големи филми. _________________
Не съм сигурна, че влиза в категорията биографичен филм, но аз много харесвам The Tudors[клик хиър]. Йей, на 30-ти излиза 1 епизод от втори сезон!
Става въпрос за живота (и по-скоро младостта) на крал Хенри VIII. Не съм детайлно запозната с неговата история и затова не мога да кажа доколко сериалът е исторически достоверен.
Всъщност не знам доколко биографичните филми са достоверни? Може ли да им се вярва напълно?
Не съм детайлно запозната с неговата история и затова не мога да кажа доколко сериалът е исторически достоверен.
Six wives of Henry VIII
Има го в www.kolibka.com и горе-долу става за информация. Ако те интересува де. Пък отделно е много приятен и за гледане _________________
The Doors е моя личен фаворит, не знам как не сте го споменали до сега...
Immortal Beloved също много искам да го гледам заради Oldman и в най-скоро време ще го направя.
Goya's Ghosts не беше лош, но не съм сигурен до каква степен е точен.
Goodfellas също е много добър, предполагам и той може да мине за биографичен, предвид това, че разказваха историята на един действително съществувал гангстер от малък.
Bugsy също беше страхотен филм.
Raging Bull - НЕВЕРОЯТЕН! Не знам как никой не го е споменал до сега. Всъщност той ми е по-любим от The Doors. Все пак Де Ниро + Скорсезе = ШЕДЬОВЪР!
Е, за сега това от мен. Ако се сетя още ще драсна още едно мнение. _________________
Pennywise: I'm every nightmare you've ever had. I'm your worst dream come true. I'm everything you ever were afraid of
Аз пък пак засякох то TV1000 един друг любим мой биографичен филм (пак за музикант) - De-lovely. Писал съм за този филм и за саундтрака към него - все пак Коул Портър е страхотен композитор.
В тази връзка се сетих и за още един филм, който не можах да изгледам целия, чъпреки че го даваха по някоя от телевизиите - Beyond The Sea за Bobby Darin.
И аз си мислех за The Doors, но по някакви причини в IMDb не смятат, че е биографичен. Склонен съм донякъде да се съглася, понеже за живота на Морисън или на другите почти нищо не става ясно. _________________
Регистриран на: 19 Мар 2005 Мнения: 5166 Местожителство: Over the hills and far away...
Пуснато на: Нед Мар 30, 2008 9:15 pm Заглавие:
The Doors също е много хубав, да, но аз наблягам над актьорските биографии.
А "Walk The Line" също беше много добре направен, хареса ми, бих го изгледала пак някой път.
Аз "Into the wild" харесах много, не знам доколко се смята за биографичен, щото аз такива, които са за животите на...хора, които не са известни, нали да не кажа обикновени, че е обидно ги имам по-скоро за любопитни, а не за биографични, но все пак да спомена.
Сега от IMDb се сетих и за "Cinderella Man", "The Pianist" и " Bonnie and Clyde", които също ми харесаха.
Също се сетих и за "Норма Джийн и Мерелин" за живота на Мерелин Монро, той беше страхотен филм.
A също и "Авиаторът", беше уникален филм, Кейт Бланеш невероятно изигра Ева Гарднър, точно като нея беше. Просто много добър филм, от тогава много харесвам Леонардо Ди Каприо. _________________
"И искам щедро, волно да отдавам, това що в мен гори, трепти и пее. Че мойта младост, огнено пламтяща, и моята душа на чучулига, и моето сърце животрептящо - като вихрушка над света ме вдигат."
Режисьор Оливие Даан
Времетраене 134 мин.
В ролите Марион Котияр, Силви Тестю, Паскал Грегори,
Еманюел Сение, Жан-Пол Рув, Жерар Депардийо, Катрин Алегре
Държава Франция, Великобритания, Република
Година 2007
Жанрове Мюзикъл, Биографичен, Драма
Филмът е много добър!
Не мога да кажа че се отличава сериозно от
останалите биографични истории за велики музиканти,
като "Рей" и "Walk the line" (но пък те са си добри филми!), освен по един параграф - Марион Котияр!
Тази жена ме разби! Още от сега предвиждам номинация за Оскар!
Изпълнението и беше перфектно! Беше толкова
истинско, че направо ме побиха тръпки! Никога, ама НИКОГА няма да
забравя последната нощ на Едит Пиаф и изражението й
докато живота на "врабчето" минаваше пред очите й!
Лична оценка: 8/10
Май няма много какво да добавя. Въпреки че беше хронологически доста накъсан и прескачаше напред-назад във времето, филмът е много силен. А Марион Котияр наистина си заслужава Оскара.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети